contentfoto

Veel gestelde vragen

Ik overweeg om gastouder te worden, wat nu?

Wij informeren je graag, in een persoonlijk gesprek, naar de mogelijkheden om gastouder te kunnen worden. Bij ons staatu gastoderopvang voor veilige, warme en vertrouwde opvang met veel persoonlijke aandacht voor het kind dit alles in een kleinschalige en huiselijke omgeving.  


Welke diploma’s of verklaringen heb ik nodig om gastouder te kunnen worden?

- In het bezit te zijn van een diploma MBO-2 Helpende, Zorg en Welzijn of in het bezit te zijn van een diploma dat op deze lijst vermeld staat.

- In het bezit te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. 

- In het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

- Indien de opvang bij jouw thuis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten (18 jaar en ouder) ook in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag.  

 

Interesse? Meld je aan via het inschrijfformulier gastouder. Wij nemen contact met je op en maken een afspraak met je voor een vrijblijvende kennismaking.   

 

Waar kan ik de cursus EHBO-voor kinderen volgen?   

EHBO-voor kinderen mag je bij ons “in huis” volgen. Deze cursus wordt door Annelies Hilgenga-Beelen gegeven, zij is een geregistreerde, oranje kruis, instructrice. Deze cursus wordt in 2 avonden gegeven en wordt jaarlijks herhaalt. De herhalingscursus is 1 avond. Interesse? Meld je aan via het inschrijfformulier EHBO-voor kinderen. Wij nemen contact met je op over mogelijke cursusdata.  

 

Wat zijn de kosten voor EHBO-voor kinderen?

Deze cursus (ook de herhalingscursus) wordt gratis aan de gastouder gegeven. De vraagouders mogen deze cursus ook volgen voor hen geldt echter een kleine bijdrage.

 

Wat is een Verklaring Omtrent Gedrag VOG?

Een VOG is voor sommige werksoorten een vereist document. Dit geldt ook voor de gastouder/ haar huisgenoot en inwonende kinderen vanaf 18 jaar, omdat in dit beroep met kwetsbare personen (kinderen) wordt gewerkt. Het moet worden aangevraagd om uit te kunnen sluiten dat iemand zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.  

 

Wat is een achterwacht?

Een achterwacht is iemand bij jouw in de buurt op wie je terug kunt vallen als zich een calamiteit tijdens jouw opvang voordoet. De achterwacht moet binnen 15 minuten op de opvanglocatie kunnen zijn en de zorg voor de kinderen overnemen. De achterwacht hoeft geen diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn of certificaat Eerste Hulp aan Kinderen te hebben. Dit omdat het alleen om een noodoplossing gaat. Een achterwacht kan bv zijn; je partner, je buurvrouw of kennis

vrijwilliger worden? klik hier
bekijk ons fotoalbum