contentfoto

Opleidingen

Diploma’s of verklaringen die je nodig hebt om gastouder te kunnen worden:  

-In het bezit te zijn van een diploma MBO-2 Helpende, Zorg en Welzijn of in het bezit te zijn van een diploma dat op deze lijst vermeld staat.

-In het bezit te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.

-In het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag. 

-Indien de opvang bij jouw thuis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten (18 jaar en ouder) ook in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag.  


Waar kan ik de opleiding MBO-2 Helpende, Zorg en Welzijn volgen?

Je hebt de mogelijkheid om deze opleiding via de gastoudercentrale (www.gastoudercentrale.nl) te volgen.

 

Waar kan ik de cursus EHBO-voor kinderen volgen?

EHBO-voor kinderen mag je bij ons “in huis” volgen. Deze cursus wordt door Annelies Hilgenga-Beelen gegeven, zij is een geregistreerde, oranje kruis, instructrice. Deze cursus wordt in 2 avonden gegeven en wordt jaarlijks herhaalt. De herhalingscursus is 1 avond. Interesse? Meld je aan via het inschrijfformulier EHBO-voor kinderen.

Wij nemen contact met je op over mogelijke cursusdata.  

 

Wat zijn de kosten voor EHBO-voor kinderen?

Deze cursus (ook de herhalingscursus) wordt gratis aan onze gastouder gegeven. De vraagouders mogen deze cursus ook volgen voor hen geldt echter een kleine bijdrage.  

 

Waar kan ik de VOG aanvragen?  

Wij sturen je een door ons ingevuld aanvraagformulier gastouderopvang toe. Hiermee mag je naar de Gemeente in je woonplaats, zij regelen deze aanvraag voor jou.  

 

Interesse?

Meld je aan via het inschrijfformulier gastouder. Wij nemen contact met je op en maken een afspraak met je voor een vrijblijvende kennismaking

vrijwilliger worden? klik hier
bekijk ons fotoalbum